Hide away under peaceful skies.

Det trodde man inte, att man skulle gå och bli något av en (iallafall periodvis) hurtbulle på gamla dar. Men så blir jag ju också hela 31 år gammal i år. Om mindre än en vecka faktiskt. 

Hurtbulleriet yttrade sig så att jag vaknade 07:24 imorse och medan jag gör det jag alltid gör innan jag rullar ur sängen, alltså kollar Facebook och Instagram, så funderade jag på att ta årets första joggingtur. Sagt och gjort. Underställ, tajts och slitna Nikes på och strax efter 08:00 denna grådaskiga söndag-på-en-måndag så stod jag i början av Nytorps gärde och fipplade ihop en playlist med riktigt peppig musik. 

Sen sprang jag. Från början av gärdet till slutet av gärdet och tillbaka till början igen. Hepp. Tack och hej. Sen gick jag hem och duschade och åt frukost. 

Resten av dagen har jag försökt undvika att skriva ihop en samhällskommunikationskampanj som jag har i skoluppgift. Har lyckats ganska bra hittills. Har istället tvättat, tagit en promenad, ätit palsternackssoppa, hängt tvätt, spelat Match the dots, tittat på New Girl och ätit kladdkaka. Fast för en stund sedan tvingade jag mig själv att börja skriva och fick flow och feeling och allt möjligt och tyckte det var ganska roligt. 

Jag är så gammal. Idag ska man ju vara bakis och sova hela dagen framför repriser av Biggest loser. 

Susanna .
Publicerad 06.01.2014 kl. 16:58

Ça plane pour moi

Så här var mitt 2013:

Januari: Jag fyllde 30 och firade med tjejbrunch, överraskningsgäster och vinterfest med dans i scoutstuga. Virkade, drack öl, sökte jobb och gick på intervjuer. Åt tradiotionell middag på Patricia. 

Februari: Började en kurs i projektledning. Försenad födelsedagsmiddag med finlandssvenska gänget på Patricia. Hemmabrunch hos Sanna och bebisbesked. Jag målade alla min köksskåp turkosa. Började träna med PT-Anna. Hade syjunta och lärde några kompisar virka. 

Mars: Åkte till Borlänge på jobbintervju och kom försent på grund av försenat tåg. Virkade badrumsmatta. Åkte till Paris. Blev erbjuden jobbet på myndigheten och tackade ja. Det blev påsk och jag åkte till Finland. 

April: Spadag i Saltsjöbaden. Skrev på jobbkontrakt. Köpte ny resväska. Skickade in ansökan till Medie- och kommunikationsvetenskap A Nät. Besökte Trygghetsrådet för sista gången. Gjorde inredningsval till nya lägenheten. Åkte till London. 

Maj: Började jobba på myndigheten. Några vändor till Borlänge. Såg The Sounds på Grönan. Baby shower och födelsedagsfest. Gjorde magnetröntgen med kanyl i handen och klaustrofobi. Åkte till Helsingfors på födelsedagsfest. Såg Beyoncé i Globen. 

Juni: Mamma och pappa kom och hälsade på. Fint väder och många lediga dagar. Reumatismen spökade och jag var dödens trött. Midsommar firade jag hemma hos en kompis, vi lagade mat och satt på balkongen och pratade. 

Juli: Två veckor semester som jag tillbringade i Finland och i Piteå. Ikea, gamla klasskompisar och blåsig camping vid Pite Havsbad. Jag virkade och läste. Besök av kompisar från Helsingfors. Vi hade picknick och drack jättemycket vin. 

Augusti: Såg förstås Prideparaden. Såg Miss Li på Grönan. Åkte hem till Finland över en helg och gick på marknad/loppis. 

September: Började äta medicin, igen. Inledde mina studier vid Umeå Universitet. Var på avdelningsmöte i Borlänge. Såg Johnossi på Grönan. Pappa kom på besök och vi var på Vasamuseet. 

Oktober: Fotograferade min lägenhet inför försäljningen. Åt middag med gamla klassen. Hälsade på i Finland över en helg. Moster var på besök från Helsingfors. Såg Jonas Gardell på Maxim. Ännu en födelsedagsfest. Avslutade månaden med dunderförkylning. 

November: Hade en vecka semester och åkte till solen. Helgerna gick åt till skoluppgifter. Var på studiebesök med jobbet och fick se Citybanans tunnel under Södermalm. 

December: Julfest med finlandssvenska gänget. Tjejbrunch hos Anna-Carin. Jullunch med jobbet. Lucia, julfika och sedan hem till Finland och fira jul, slöaste julen i mannaminne. Nyår i Stockholm med kompisar på besök, middag och dans till 90-talshits. 

Susanna .
Publicerad 04.01.2014 kl. 14:17

Du söker bråk, jag kräver dans.

Sedan sist (alltså sedan i somras) så har jag ju blivit student. Halvtidsstudent och heltidsarbetare. Det går ganska bra hittills. Har lämnat in alla uppgifter i tid och fått godkänt på varenda en av dem dessutom. Kämpar med att lära mig skriva referenser rätt. Det var inget vi jobbade med på mina tidigare utbildningar. 

Nåja, på grund av mitt heltidsjobb har jag blivit expert på att läsa kurslitteratur tidiga morgnar och sena eftermiddagar på tunnelbanan. Dock är det synd att varannan helg går åt till att skriva uppgifter. Den här lördagen ägnar jag åt en skojig reklamanalys. Eventuellt behöver jag öl ikväll. 

Susanna .
Publicerad 14.12.2013 kl. 14:17

Mitt 2013.

Gör comeback med att fylla i en lista över mitt 2013. Woho!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Började jobba på myndighet. Åkte på chartersemester. Tränade med PT. Började gå på gym regelbundet. Fyllde 30. Började jogga. 

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Minns inte om jag hade nåt, så troligen inte. 

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, två vänner och fem kollegor. 

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej.

5. Vilka länder besökte du?
Finland, Frankrike (Paris), Holland, Belgien (Brügge), Storbritannien (London) och Spanien (Gran Canaria).

6. Är det något du saknar år 2013 som du vill ha år 2014?
Fast jobb och en man, tack. 

7. Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas?
Den 2 maj, när jag började jobba på myndigheten. 12 januari, min 30-årsdag.

8. Vad var din största framgång 2013?
Att jag inte deppade ihop totalt för att jag inte jobbade. Att jag lyckades hitta ett nytt jobb. Att jag började träna, på riktigt.

9. Största misstaget?
Tycker jag skötte mig någorlunda i år, faktiskt. 

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Lite vanlig reumatism bara. 

11. Bästa köpet?
Resor och Fjällräven-vinterjacka. 

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Boende. Mat. Resor. 

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Min 30-års-dag. Öl. Mina vänner. Resorna. Jobbet. 

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Hard out here - Lily Allen.
Electric - Leila K.
C'est la vie - Emmylou Harris

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare när jag inte jobbade, gladare när jag började jobba igen. 

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Läst fler böcker. Dejtat. 

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Oroat mig. Varit trött. 

18. Hur tillbringade du julen?
Det blir med mamma och pappa hemma i Finland.

19. Blev du kär i år?
Nej. 

20. Hur många one night stands?
Inga alls, tror jag.

Susanna .
Publicerad 12.12.2013 kl. 20:31

I've seen the world, done it all, had my cake now.

Igår; sommarens kanske bästa dag. 
På en båt i Stockholms skärgård. 

Susanna .
Publicerad 21.07.2013 kl. 15:20

Och jag tror minsann min själ dör av svält.

Snart är midsommaren 2013 över. Jag gjorde sannerligen inga stordåd. Det jag gjorde mest var att sova. Har drabbats av den stora utmattningen och snittar tolv timmar sömn per dygn. 

Gick hem tidigt från jobbet i torsdag och drog till gymmet. Tog ut mig fullständigt men det var egentligen ingenting mot vad jag tog ut mig på fredagen när jag gav ett av mina mål på gymmet ett försök. Och klarade det! Efteråt var jag så skakig att jag fick sitta ner en stund innan jag orkade promenera hem. Sedan var jag tvungen att vila i sängen en stund innan jag pallrade mig i duschen. Men jag klarade målet!

På kvällen åt jag midsommarmiddag med EvaEmma och drack två öl och pratade om livet. Samt bråkade med en gubbe som ville planka på mitt busskort. Hans ursäkt var att han var socialfall och därför har rätt att åka på andras kort. Skulle inte tro det. 

Igår var jag död. Helt död. Jag tittade på The Switch och stickade, tittade på Lars and the real girl och somnade mitt i och sov två timmar. Lagade ingen riktig mat utan levde på smoothie, finncrisp och jordgubbar. På kvällen tittade jag på Bröllopsfotografen som gick på teve och sedan somnade jag igen. 

Idag promenerade jag åtta kilometer i Nackareservatet och lyssnade på radiodokumentär. Har handlat och tittat på 500 days of Summer och nu bakar jag pizza men vill helst av allt gå och lägga mig. Helt utmattad för tillfället. 

En jobbvecka kvar till semester. 

Susanna .
Publicerad 23.06.2013 kl. 18:51

Och när saften är på blandning är det dags att glida.

Hej, hej lilla träningsvärken. Märker idag att det var ett tag sedan jag styrketränade. Gick iallafall på långprommis i Nackareservatet på förmiddagen och lyssnade på en radiodokumentär.

På eftermiddagen träffade jag Hampus och hängde på Medis. Kom hem och lagade köttfärssås och lax och bakade frukostsemlor. Nu har jag tittat på film och stickat och snart är det läggdags. 

Imorgon ska det jobbas men nu ska jag vika lite tvätt och sen sova. 

Susanna .
Publicerad 16.06.2013 kl. 22:15

When there's water rising up to our door.

Sitter framför datorn och äter kombinerad frukost-/lunchomelett. Passar på att äta den första spenaten från balkongen! Den smakar finfint. 

Sov elva timmar inatt, när jag vaknade cyklade jag till gymmet och tränade styrka. Var svag som en femåring, pust och stön. Cyklade hem och upptäckte att någon under timmen jag var borta hade snott min plats i cykelstället. Sista platsen dessutom. Som jag paxade redan i början av april. Jävla skit. 

Jaja. Solen skiner och jag har nya byxor och nu ska slänga på mig lite smink och åka in till stan och promenera i nån park med en kompis. Är lite skakig i benen efter dagens gympass så jag tror att jag kommer att rösta för glass och parkbänk. 

 

Susanna .
Publicerad 15.06.2013 kl. 13:41

Shot through the heart.

Gick tidigt från jobbet idag, åkte hem och tog på mig träningskläder och cyklade till gymmet. Sprang en halvtimme och orkade knappt cykla hem sen. 

Var seg och trött idag men har inte varit på gymmet på en och halv vecka heller på grund av orsak. Dels reumatism, dels föräldrabesök. Sprang till tunnelbanan i ösregn igår och det var väl den senaste tidens träning. 

Det var allt. Nu ska jag äta hallon och sova tidigt. 

Susanna .
Publicerad 11.06.2013 kl. 21:47

But if you close your eyes, does it almost feel like nothing changed at all.

Den här helgen är det exakt fem år sedan jag flyttade till Kärrtorp. 

När jag kom hit på kvällen den dagen jag fick tillträde så möttes jag av en ostädad lägenhet med katthår på de flesta ställen. Jag hade hög feber och hade varit hemma från jobbet den dagen, svettades som en gris och hade mött mamma och pappa i hamnen när de kom med alla mina saker från Finland. Jag ångrade mitt lägenhetsköp och grinade och tyckte allt var hemskt. 

Mamma och pappa bar in mina saker medan jag låg på en madrass till en baden-baden-stol och pustade och svettades. Vi städade och fixade och donade och var på Ikea och K-Rauta och jag vet inte allt. Bar in nyinköpta möbler och skruvade ihop. Det var sommarvärme och jag mådde skit. 

På söndagen var jag så dålig att jag mest låg på en madrass och dunkade i golvet med ett köksredskap när jag ville något för att jag inte orkade ropa åt mamma som var i köket. På eftermiddagen åkte vi till närakuten i Farsta och jag hade 39 grader feber, en sänka på 200 och tungt att andas. Fick penicillin och astmamedicin. 

Var hemma en vecka från jobbet och hade fortfarande feber. Åt medicin, hostade, packade upp lite saker när jag orkade men mest sov jag. När en vecka hade gått och jag fortfarande mådde kasst fick jag en tid hos husläkaren som konstaterade lunginflammation. Fick nytt penicillin och hostmedicin med morfin och var hög och hallucinerade i två veckor innan jag mådde bra igen. 

Idag ångrar jag inte lägenhetsköpet. Det är en fin och bra lägenhet när den är städad. Jag har målat om och lagt nytt golv i hallen och köket och stambytt badrummet. Men i början av nästa år får någon annan ta över den, då flyttar jag från Kärrtorp men inte så långt bort att jag inte kan ta en promenad hit om jag skulle drabbas av akut saknad. 

Susanna .
Publicerad 02.06.2013 kl. 12:25

Susanna från Finland i Stockholm. 

Mina bilder på Instagram